Usein kysyttyä

Usein kysyt-tyä

Terassit

Mitä tietoja tarvitaan valmisterassin tilaamista varten?

Terassin tilaamista varten tarvitset tiedon siitä, minkä kokoisen terassin saat tilan puolesta mahtumaan tai minkä verran kokoa terassillesi haluat.

Mikäli terassille varattu tila on rajallinen, kannattaa tilasta ottaa tarkat mitat leveyden ja pituuden suhteen jotta voi varmistua siitä, että terassi todella mahtuu sille suunniteltuun tilaan. Terasseja saa eri korkuisina, yleensä rajoittavana tekijänä korkeuden suhteen on terassille aukeavan oven alareunan korkeus. Tämä kannattaa tarkastaa ottamalla mitta oviaukon alareunasta maanpintaan.

Mitä valmisterassin toimitus sisältää?

Toimitus sisältää:

  • Asennusohjeet
  • Terassielementit
  • Kiinnitystarvikkeet
  • Ruuveihin sopivat ruuvauskärjet
Onko valmisterassin asentaminen vaikeaa?

Ei. Asentamiseen ei tarvita mitään erityisiä rakennustaitoja. Valmisterassi toimitetaan elementteinä joiden asennus on nopeaa ja suoraviivaista.

Asennusta ja varsinkin elementtien liikuttelua varten kannattaa kysäistä kaveria apuun. Elementtien kantaminen on verrattavissa painoltaan huonekalujen, kuten sohvan kantamiseen.

Mitä lupia tarvitsen terassin asentamiseen?

Avoterassin rakentaminen ei yleensä vaadi rakennus- tai toimenpidelupaa, varsinkin jos terassin koko ei ole suuri  (alle 20m2). Jos  asia epäilyttää, suositeltavaa on olla yhteydessä paikalliseen rakennusvalvontaan.

Fiksua on myös ilmoittaa asiasta naapureille, mikäli terassi näkyy heille.

Mitä työkaluja tarvitsen terassin asentamiseen?

Asentamista varten tarvitset ainoastaan ruuvinvääntimen.

Voinko tilata terassin valmiiksi asennettuna?

Kyllä voit. Tarjoamme asennusta tietyille alueille siten, että voit ostaa sen suoraan verkkokaupasta.

Terassin perustukset ja pohjatyöt

Kuka vastaa perustusten tekemisestä?

Perustusten tekemisestä vastaa asiakas. Meiltä saat ohjeet ja halutessasi voit tilata perustuspaketin verkkokaupasta.

Voit myös tilata terassin asennettuna.

Mistä voin hankkia tarvikkeet perustusten tekoon?

Maaperällesi (routivalle tai routimattomalle maalle) sopivan perustuspaketin voit tilata verkkokaupastamme.

Onko perustusten teko vaikeaa? Mitä työkaluja tarvitsen?

Ei se ole vaikeaa, saat meiltä ohjeet ja tarvikkeet.

Routimattoman alustan perustuspaketti asennetaan betonilaattojen päälle käyttäen säätöjalkoja.

Routivan maan perustuspaketti asennetaan kierrepaaluilla, asentamista varten tarvitset rautakankea. Jos sinulla ei sellaista ole, saat tilattua sen perustuspaketin yhteydessä.

Mitä jos en halua tai pysty tekemään perustuksia itse?

Terassi on mahdollista tilata asennettuna.

Kaiteet, aitaelementit ja näkösuojat

Milloin terassille tulee asentaa kaide?

Rakennuksessa tai sen lähiympäristössä on oltava kaide, kun putoamiskorkeus ylittää puoli metriä ja putoamisen tai harhaan astumisen vaara on olemassa, eikä toiminnan luonne edellytä kaiteettomuutta. Kaiteen on oltava turvallinen ja kestettävä siihen kohdistuvat kuormat. Kaide voi olla suojakaide tai avokaide.

Suojakaidetta on käytettävä yli 0,7 metrin tasoeroissa kohteissa, joihin lapsilla on pääsy. Kaiteen suojaavan osan on ulotuttava vähintään 0,7 metrin korkeudelle tasanteen tai askelman pinnasta. Siinä ei saa olla vaakasuoria rakenteita tai kuvioita, jotka tekevät kiipeilyn mahdolliseksi. Avokaidetta voidaan käyttää kohteissa, joihin lapsilla ei ole pääsyä tai joissa ei ole putoamisvaaraa.

Kaiteen sijasta voidaan käyttää muuta järjestelyä, jolla putoaminen voidaan estää tai saavuttaa muuten vaadittava turvallisuustaso, kun korkeusero on enintään yhden metrin. 

Kaiteen kokonaiskorkeuden on oltava yksi metri, kun putoamiskorkeus on enintään kuusi metriä. Tätä korkeammalla kaiteen kokonaiskorkeuden on oltava 1,2 metriä. Enintään yhtä asuntoa palvelevalla parvekkeella riittää yhden metrin korkuinen kaide riippumatta putoamiskorkeudesta.

Miten asennan kaide-elementit?

Kaide-elementit asennetaan mukana tulevien ohjeiden mukaisesti. Kiinnitystarvikkeet ja sopiva ruuvauskärki sisältyy toimitukseen. Asennusta varten tarvitset ainoastaan ruuvinvääntimen.

Pergolat

Tarvitseeko pergola rakennusluvan?

Yleisesti ottaen pergolaa varten ei tarvita rakennuslupaa.

Lupakäytännöt vaihtelevat kunnittain. Lupamenettelystä kannattaa tiedustella  suoraan kunnan rakennusvalvonnasta ja tämän jälkeen voi tarvittaessa olla yhteydessä naapureihin, jotta vältetään ikävät jälkiselvittelyt.

Minne pergolan voi asentaa?

Pergola on suositeltavinta tilata PATIO valmisterassin yhteydessä ja suorittaa asennus sen päälle. Mikäli tilaat pelkän pergolan, voi asentaa pergolan runkotolpat usealla eri tavalla, kuten:

  • lyötävien pilarijalkojen päälle
  • kierrepaalujen päälle
  • betonilaatojen päälle

Tärkeintä on huolehtia asennuksen tukevuudesta. 

Parvekkeiden puulattiat

Kuinka asennus tapahtuu?

Asennus tapahtuu nostamalla lattiaelementit paikoilleen. Mitään työkaluja ei tarvita. Elementit ovat kooltaan ja painoltaan sellaisia, että normaalikuntoinen ihminen pystyy liikuttelemaan niitä yksin. Elementtien koko on sellainen, että käsittely on myös mahdollista rajallisessa tilassa kuten hississä ja porraskäytävässä.

Tarvitseeko kerrostalon parvekkeen puulattian asennukselle taloyhtiön luvan?

Ei tarvitse, mutta asiasta on fiksua informoida taloyhtiölle ja isännöitsijälle.

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota rohkeasti yhteyttä!