Valmisterassi vai terassin rakentaminen paikallaan?

Valmisterassi tuotteena

Valmisterassi on nimensä mukaisesti mahdollisimman valmiiksi rakennettu, elementtirakenteinen terassi. Valmisterassin merkittävin etu paikallaan rakennettavaan terassiin verrattuna on vaivattomuus; valmisterassi on helppo ja nopea asentaa ilman hankalimpia työvaiheita. Asennustyössä tarvitaan ainoastaan ruuvinväännintä tai akkuporakonetta ruuvien asennukseen. Toimitussisällön mukana tulee mittanauha ja vatupassi sekä tietenkin asennusohjeet. Kaikki työvaiheet on pyritty tekemään mahdollisimman valmiiksi valvotuissa ja standardisoiduissa olosuhteissa. Tämä näkyy myös työn laatuna ja mittatarkkuutena.

 

Terassi Patio modern lehtikuusiterassi rajaytys

 

Millaiselle alustalle valmisterassi voidaan asentaa?

Valmisterassin perustusjärjestelmä perustuu säätöjalkoihin ja betonilaattoihin. Perustusjärjestelmä sallii pienet, muutamien senttien epätasaisuudet ja korkeuserot asennuspaikalla. Valmisterassin mukana toimitetaan myös maisemointikangas terassin alle, tällä estetään aluskasvillisuuden kasvaminen terassin alla.

 

Tyypillisiä valmisterassin asennuskohteita  

 

 

Rivitalon pihamaa. Tyypillinen kohde, jossa valmisterassin edut tulevat esille, on rivitalon piha. Yleensä rivitalojen takapihalla työskentelytilaa on varsin rajallisesti. Terassin rakentaminen ahtaassa tilassa onkin varsin haastavaa, varsinkin puutavaran liikuttelu ja sahaaminen koska puutavara on tyypillisesti 4-5 metriä pitkää. Naapureiden läheisyys aiheuttaa myös omat rajoitteensa, äänekkäitä työvaiheita ei voida enää tehdä kovin myöhään illalla. Pihamaat ovat yleisesti ottaen varsin tasaisia, huomioiden maanpinnan kallistus rakennuksesta poispäin. Säätöjalkojen avulla terassi on mahdollista asentaa vaakatasoon maanpinnan kallistuksesta huolimatta. Valmisterassin voi asentaa joko rakennuksen yhteyteen tai siitä erilleen.

 

Omakotitalon pihamaa. Kuten rivitalon pihaan, valmisterassi sopii mainiosti myös omakotitalon yhteyteen (tai erilleen) asennettavaksi. Mikäli asennusalue on esteetön (ei pilareita, kantavia palkkeja yms) ja maanpinta tasainen, on valmisterassin asentaminen helppoa ja nopeaa.

 

Kesämökki. Aika kesämökillä on yleensä arvokasta loma- tai vapaa-aikaa töistä. Terassin rakentaminen omin voimin on toki edullisempaa kuin valmisterassin hankkiminen, mutta kannattaa harkita myös sitä, onko oma vapaa-aika sellaista että se kannattaa käyttää terassin rakentamiseen vai olisiko parempi että terassin voisi saada valmiiksi parissa tunnissa tai nopeamminkin?

 

Valmisterassi asennettuna omakotitalon pihaan
Parklet terassi ravintoloille

Ravintolan terassi. Ravintoloille valmisterassi tarjoaa helpon ja nopean ratkaisun saada lisää asiakaspaikkoja ja sitä kautta lisää myyntiä. Yleisesti ravintoloiden pihat on asfaltoitu tai kivetty, näin ollen terassin asentaminen säätöjalkojen avulla on todella helppoa. Asentamiseen ei tarvitse palkata välttämättä rakennusalan ammattilaista, vaan asentaminen onnistuu ohjeiden ja asiakastuen avulla omalla työpanoksellakin.

 

Parklet-terassi. Parkletilla tarkoitetaan pysäköintiruutua, joka otetaan tilapäisesti muuhun käyttöön. Kivijalkayritys voi hakea liiketilansa edustalla sijaitsevaa ruutua parklet-käyttöön ja perustaa ruutuun terassin tai muuta paikkaan sopivaa toimintaa. Koska parklet-ruudun vuokraaminen on yleensä mahdollista vain kesäajalle, on valmisterassi helppo myös purkaa talvikaudeksi säilytykseen ja asentaa seuraavana keväänä uudelleen.

 

 

 • Parklet terassi

  Parklet valmisterassi 2x6m, ruskea kestopuu

  1.959,00
 • Parklet terassi

  Parklet- kokonaisuus PATIO Classic 2x6m

  3.025,00
 • Parklet terassi

  Parklet valmisterassi 2x12m, ruskea kestopuu

  3.509,00
 • Parklet terassi

  Parklet- kokonaisuus 2x12m

  5.159,00

Millaisessa tilanteessa paikallaan rakennettava terassi on fiksumpi vaihtoehto?

Mikäli terassin asennusalue sisältää pilareita, kantavia palkkeja tai muita kohteita, jotka vaatisivat useita läpivientejä terassin kohdalta, paikallaan rakennettava terassi on todennäköisesti järkevin valinta. Myös kohteet, joissa on merkittävät korkeuserot asennusalueella lukeutuvat tällaisiin kohteisiin.

Huomioithan kuitenkin, että teemme valmisterasseja myös mittatilaustyönä. Kannattaakin aina kysyä meiltä lisätietoja ja tarjous, mikäli valmisterassin soveltuvuus asennuspaikalle askarruttaa. Ota yhteyttä meihin tästä.

Jos mieltäsi askarruttaa, millaisella kansilaudalla valmisterassi tulisi hankkia, kannattaa lukea tämä artikkeli.