Terassin sisustaminen tekstiileillä ja viherkasveilla

Terassin sisustaminen – 11 ideaa ja vinkkiä miten saat terassistasi viihtyisän!

Terassin sisustaminen herättää tilan henkiin ja tekee terassista ihanan paikan rentoutua, viettää aikaa ja nauttia ulkoilmasta. Terassin sisustus voi kuitenkin olla joskus hieman haastavaa. Tässä artikkelissa jaamme muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua luomaan terassistasi kauniin ja toimivan tilan.

1. Suunnittele terassin käyttötarkoitus

Ennen kuin aloitat terassin sisustamisen, mieti miten aiot käyttää tilaa. Haluatko syödä ulkona, rentoutua aurinkotuolissa, tai järjestää juhlia ystävien kanssa? Terassin käyttötarkoitus vaikuttaa siihen, millaisia kalusteita ja varusteita tarvitset.

2. Valitse laadukkaat ja säänkestävät materiaalit

Terassi on alttiina sääolosuhteille, joten valitse kestävät ja säänkestävät materiaalit, jotka kestävät vuosien käytön. Hyviä materiaaleja ovat esimerkiksi teräs, alumiini, muovi ja rottinki. Terassin sisustus laadukkailla materiaaleilla saattaa maksaa hankintavaiheessa enemmän, mutta pidemmällä aikavälillä on edullisempi ratkaisu kun ostaa muutaman vuoden päästä uudet kalusteet. Tällä tavalla et myöskään kuormita ympäristöä tarpeettoman paljoa.

3. Valitse sopivat kalusteet

Terassin sisustaminen alkaa valitsemalla kalusteet, jotka sopivat terassin käyttötarkoitukseen. Jos haluat syödä ulkona, valitse pöytä ja tuolit. Jos haluat rentoutua, valitse mukavat aurinkotuolit tai sohva. Muista myös valita sopiva koko kalusteisiin nähden, jotta terassilla on riittävästi tilaa liikkumiseen.

4. Lisää viihtyisyyttä tekstiileillä ja valaistuksella

Tekstiilit ja valaistus voivat tehdä terassista viihtyisän ja kodikkaan. Valitse esimerkiksi tyynyt ja peitot, jotka sopivat terassin sisustukseen ja ovat mukavia käyttää. Lisää myös riittävästi valaistusta, jotta terassilla on mukava istua myös iltaisin.

5. Sisusta terassi kasveilla

Kasvit ovat loistava tapa tuoda vihreää ja luonnonläheisyyttä terassille. Valitse esimerkiksi ruukkukasveja, jotka sopivat sääolosuhteisiin ja valoon. Muista myös hoitaa kasveja säännöllisesti, jotta ne pysyvät kauniina.

Terassin sisustaminen vinkit

 

6. Pidä huolta terassin kunnosta

Huolehdi terassin kunnosta säännöllisesti, jotta se säilyy kauniina ja toimivana vuodesta toiseen. Puhdista terassi säännöllisesti roskista ja liasta, ja tarkista, että kalusteet ovat kunnossa ja turvallisia käyttää. Kestopuuterassi kannattaa myös käsitellä aika ajoina. Lue tästä artikkelista lisää terassin huoltamisesta ja kunnossapidosta.

7. Huomioi terassin ilmansuunta

Terassin sisustaminen kannattaa tehdä ilmansuunta huomioiden. Ilmansuunta vaikuttaa siihen, millainen valaistus ja kasvit sopivat sinne parhaiten. Jos terassi on pohjoispuolella, kannattaa valita kasveiksi varjoa kestäviä lajeja. Jos taas terassi on eteläpuolella, kannattaa valita kasveiksi aurinkoa kestäviä lajeja. Lisäksi kannattaa miettiä, mihin suuntaan aurinko paistaa terassille ja valita kalusteet sen mukaan, jotta voit nauttia auringosta mahdollisimman paljon.

8. Luo tunnelmaa valaistuksella

Valaistus on tärkeä osa terassin sisustamista, sillä se luo tunnelmaa ja tekee terassistakin käyttökelpoisen myös pimeässä. Voit valita esimerkiksi kauniita valaisimia, lyhtyjä tai kynttilöitä luomaan tunnelmaa. Muista kuitenkin, että valaistus ei saa olla häikäisevää, vaan sen tulee olla miellyttävää silmille. Tutustu valaistusvaihtoehtoihin tästä.

9. Lisää säilytystilaa

Säilytystilaa tarvitaan esimerkiksi tyynyille ja peitoille, kun niitä ei käytetä terassin sisusteina. Voit valita esimerkiksi tyylikkään arkun, joka sopii sisustukseen ja antaa samalla kätevää säilytystilaa. Jos terassisi on tilava, voit valita esimerkiksi kauniin hyllykokonaisuuden, johon voit asetella kasveja ja muita sisustusesineitä.

Terassin sisustus pergolalla ja kalusteilla.

10. Valitse kauniit yksityiskohdat

Terassin sisustus lähtee yksityiskohdista! Voit valita esimerkiksi kauniin maton, joka antaa lämpöä ja pehmeyttä terassille. Lisäksi voit valita kauniita koristetyynyjä, joita voit vaihdella vuodenaikojen mukaan. Yksityiskohdat toimivat katseenvangitsijoina, joten niille kannattaa antaa huomiota terassia sisustaessa.

11. Muista turvallisuus

Terassin sisustaminen kannattaa tehdä myös turvallisuus huomioiden. Valitse kalusteet, jotka ovat vakaita ja turvallisia käyttää. Huolehdi myös siitä, että valaistus on riittävä ja että terassin lattia on tasainen ja turvallinen kävellä. Terassin kaiteet ovat turvallisuuden lisäksi myös sisustuselementti. Tutustu tästä terassikaidemalleihin.

Terassin turvallisuuteen liittyvästä lainsäädännöstä ja esimerkiksi siitä, milloin terassi tulee varustaa kaiteilla, määrätään Ympäristöministeriön asetuksessa rakennuksen käyttöturvallisuudesta.

Näillä vinkeillä voit luoda kauniin ja toimivan terassin, jossa on mukava viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa, tai vain rentoutua omassa rauhassa. Muista, että terassi on oman kodin laajennus, joten anna sisustukselle oma persoonallinen leimasi ja nauti kauniista ulkotilasta!

Terassi ja ulkoportaat
 • Kukkalaatikko terassille 100cm

  Kukkalaatikko ruskea kestopuu 100cm

  99,00
 • Ulkoporras 100cm, kahdella askelmalla

  129,00
 • Ulkoporras 100cm, yhdellä askelmalla

  99,00
 • Valmiit ulkoportaat

  Ulkoporras 150cm, kahdella askelmalla

  159,00
 • Terassivalot

  Pallovalosarja terassille

  69,00
 • Ulkoporras 150cm, yhdellä askelmalla

  109,00
 • Ulkoportaat 3 askelmaa, kapea 66cm

  Kylpytynnyrin portaat 66cm, kolmella askelmalla

  129,00
 • Terassi Patio Classic 3x3 valmisterassi ruskea kestopuu

  PATIO Classic- valmisterassi 3×3, kestopuu

  1.589,00
 • Terassi Patio Classic 3x4 valmisterassi ruskea kestopuu

  PATIO Classic- valmisterassi 3×4, kestopuu

  2.079,00
 • Terassi Patio Classic 4x4 valmisterassi ruskea kestopuu

  PATIO Classic- valmisterassi 4×5, kestopuu

  3.289,00
 • Terassin kaide | Kestopuu vinorima | 5m

  629,00
 • Ulkoporras 200cm, kahdella askelmalla

  199,00